Maandmenu

 Herfstmenu

vanaf 29 oktober tot 20 december

Trio van hapjes…Vitello tonato, gemarineerde octopus met rucola

en tartaar van Noorse zalm

***

Fettuccine pasta met spiesje van reuzescampi’s en Toscaanse saus

***

Zeebaars op het vel gebakken, roomsausje met selder, tomaat,

grijze garnalen  en mosselen, aardappelpuree

of

Hertenkroontje met saus van Amarone en vanille, wintergroenten

en gratin van knolselder en pastinaak

***

Crème van veenbessen en speculaas, peertje en stroop

 Prijs: 50 euro p.p.

 Wijnsuggestie:

Royal de Jarras Blanc de Blanc Brut  15

Wit

Döllinger ‘Grüner Veltliner’ Oostenrijk 2018  12.50

Marani Sartori ‘Bianco Veronese’  2017  12.50

Rood

Nietro de Sommos ‘Granacha’ Spanje 2016 12.50

Eughenès ‘Perricone’ Sicilia 2015    14

A la carte

Voorgerechten

* Noordzeepladijs met Italiaanse groenten, gegratineerd met burrata 20
* Schotse zalm, licht gerookt en handgesneden
met rode ui en mierikswortel 17
* 1/2 kreeft Belle-Vue met sla, eitjes en cocktailsaus 23
* Pittige meloensalade met munt, Gandaham en porto 16
* Buffelmozarella op gemarineerde kleurige tomaten, basilicum en geroosterd sesam 15
* Huisgemaakte garnaalkroketten met fris slaatje 19
* Black-Tiger Scampi’s met tatakisaus 19
* Burrata met gerookte Schotse zalm, quinoa, komkommer en meloen, vlierbessensiroop 19
* Wagyu carpaccio met trostomaten en vers geraspte Parmigiano Reggiano 20

Uit de zee

* Zeevruchten uit de oven…
½ kreeft, gamba’s, scampi’s, langoustine en sint-jakobsvruchten,
kruidenboter en nieuwe aardappeltjes 32
* Griet en kreeft, prei en groene asperges, puree van bintjes en kreeftenjus 32
* Black spaghetti met Black-Tijger Scampi’s en dragonmosterdsaus 22
* Tajine met reuzengamba’s, scampi, sint-jakobsvruchten en mediterraanse groentjes 27

Van het land

* Gerijpte Holstein Entrecote, knolseldercrème, jus van Madeira,
courget, koolrabi en romanesco 30
* Gegrilde filet pur van witblauw ras, bordelaisesaus,
witloofslaatje en gebakken krieltjes 30
* Filet pur van witblauw ras met slaatje en verse frietjes 30
champignonroomsaus - béarnaise - zwarte pepersaus 3
* Parelhoenfilet met champignons, spekjes en zilveruitjes, truffelboter 22

Die Österreichische Küche

*Wienerschitzel van kalf met fris slaatje en peterselieaardappelen 23

Slaatjes

* Red Thaï curry, wok van groenten met gebakken scampi’s en pasta 21
* Vegan Red Thaï curry, wok van groenten met gebakken tofu en cashewnoten 18
* Salade Bella Italia, Prosiutto, meloen, mozzarella, gebakken scampi’s en pestodressing 23
* Avocadosalade met mango, gebakken scampi’s, pecannoten en vinaigrette van mango 22
* Steak & spicy, beef salade 24

Dessert

* Geflambeerde ananas met bruine rum en vers gedraaid kokos-ijs
* Aardbeien, frambozen en blauwe bessen met versbereide vanille-roomijs 10
* Citroentaart met schuimpjes 10
* Vanille Pavlova met rood fruit en coulis 10
* Crème van cheesecake met rabarber en frambozen 10
* Dame blanche klassiek 10
* Lievelingsdessert van de chef met frambozen , merengue en chocolade 10
* Smeuïg roomijs met aardbeien, advocaat en merengue 10
* Tiramisu met speculaas en advocaat 10