Maandmenu

Tafelen in het voorjaar 2019

 

Glas Damina Cava ‘Seleccion Especial’ Brut

of Calimocho Cocktail

Tapasboord met Spaanse delicatessen

***

Asperges met Noordzeekrab en consommé van asperges

Géraad Bertrand ‘Viognier’ Réserve Spéciale’ 2017

of

Carpaccio van Chimay Rund, 22 dagen gerijpt,

crème van ganzelever en kleurige lentetomaten

Torre de Barreda ‘Cabernet Sauvignon’ 2015

***

Babykreeft gevuld met asperges, dragonboter en

nieuwe aardappelen

Bertani Dueuve ‘Pinot Grigio & Sauvignon Blanc’ 2018

of

Tournedos van Solomillo Duroc de Batallé, jus van Tempranillo, knolseldergratin en crème van zoete pepers

Tamis, Ribera Del Duero ’Tempranillo’ 2016

***

Fantasie van Belgische aardbeien en chocolade

 

Prijs: € 52,50 zonder dranken

€ 22,50  voor aperitief en aangepaste wijnen

 

Het menu wordt geserveerd voor het hele tafelgezelschap

A la carte

Voorgerechten

* Zeevruchten uit de oven met kruidige tatakisaus 20
* Rundscarpaccio met Parmigiano, ruccola, trostomaten en limoen 17.5
*Huisgemaakte kroketten van noordzeegarnalen 18
* Gerokte Noorse zalm met foccacia en lentekruiden 17.5
*Scampi met prei en pasta met lichte curry-roomsaus 18
* 2 maal ganzenlever en framboos…* huisgemaakte ganzenleverterrine
met confituur van framboos en sjalot *gebakken ganzenlever met
warm frambozensausje 20
*Wienerchampignons “gepaneerde champignons met
vers bereide tartaarsaus” 15
*Soep van marktverse groentjes 6.5

Uit de zee

*Griet met citroenentijm, tagliatelle met truffel en
gewokte groene groeten 30
*Tajine met reuzengamba’s, scampi , sint-jacobsvruchten en
mediterraane groentjes 26
*Gebakken Noordzeetong met fris slaatje en verse frietjes 36


Van het land

* Kalfstournedos met morieljes, gegrilde koolrabi en knolselder 30
*Mechelse koekoek met saus van De Koperen Markies ‘trippel 9’,
pastinaakcrème en gebakken groentjes 23
*Ossenhaas van Belgisch wit blauw ras met een slaatje
en verse frietjes 29
* champignonroomsaus * béarnaise * zwarte peper 3

Die Österreichische Küche

*Tiroler Gröstl -éénpansgerecht- met rundsvlees, aardappelen, ajuin,
marjolijn & spiegelei geserveerd met een slaatje 23
*Wienerschnitzel van kalf met fris slaatje en verse frietjes 22
*Zwiebelrostbraten, Entrecôte met ajuinsaus, seizoengroenten en
gegratineerde aardappelen 28
*Zigeunerspies, brochette van varkenshaas, paprikasaus,
slaatje en verse frietjes 22

Slaatjes

*Avocadosalade met mango, gebakken scampi’s,
pecannoten en mangovinaigrette 21
*Pittig slaatje met gerookte zalm en dilledressing 20
*Ijsbergslaatje met limoendressing en gegrilde gamba’s met look 22
*Geitenkaas uit de oven op een fris slaatje met gebakken
spekjes en gekarameliseerde appeltjes 19

Pasta

Penne arrabiata met schilfers oude parmezaan en rucola 15
Pasta met zongedroogde tomaten en gebakken scampi’s, dillesaus 20
Wok van peultjes, sojascheuten, boontjes, jonge worteltjes, champignons, ananas, scampi en zoet zure saus 21

Dessert

* Trifle Ananas Cheese Cake 8.5
* Chocolade moelleux met vers gedraaid vanille-ijs 8.5
* Crème brûlée met bourbon vanille 8.5
* Lievelingsdessert van de chef met verse frambozen,
meringue en chocolade 8.5
* Tiramisu van speculaas en rum 8.5
* Dame blanche met verse slagroom en warme chocoladesaus 8.5
* Heisse Liebe “vanille-ijs met warme frambozen” 8.5
* Wiener-Eiskaffee “warme koffie met vanille-ijs en slagroom” 8
* Sabayon van "Gewürztraminer" met vanille-ijs 9
* Selectie van 3 kazen 12
* Zauberflöte 'Sekt met citroenensorbet' 10
* Sorbet van limoen, frambozen en passievrucht 8.5