Maandmenu

Tafelen in feeststemming 2018

tot 30 december

 

Champagnecocktail

met hapjes…

vitello tonnato, bisque van noordzeegarnalen en kroketje van orval abdijkaas

***

Coquilles op bloemkoolcrème, limoenolie en krokante hazelnoot

Slanghoek ‘Chardonnay’ Private Selection, Zuid Afrika 2017

of

Everzwijnham op rigatonepasta met aubergine,

tomaat en mozzarella

Cerro del Duca ‘Aglianico’, Italië 2014

***

Hertenkroon met wildjus en granaatappel,

gebakken paddenstoelen, butternut-pompoen en kroketjes

Ermita de San Loenzo ‘Gran Reserva’ 2010

of

Roggefilet gevuld met prei, diabolique saus en aardappelrisotto

Finca Feroes ‘Verdjo’ Rueda, Spanje 2017

***

Vanillemousse met wintervruchten

  Prijs: € 49 zonder dranken

€ 69  met aperitief en aangepaste wijnen

 

Tafelen in het jaarbegin 2019

van 5 januari tot 10 februari

 

Glas Crémant de Bourgogne Brut of gekoelde Vermut ‘Priorat Natur’

met hapjes…

quinoa met zalm, paling met mierikswortel en oosters vissoepje

***

Risotto met gamba’s en groene asperges

Ramon Bilbao ‘Verdejo’ 2017

of

Carpaccio van tonijn, kappertjes, koriander en

crème van gegrilde paprika

Ramon Bilbao ‘Verdejo’ 2017

***

Lamskoteletjes met knoflook, wintergroenten en

kruidige ovenaardappelen

Daimon, Bodegas Tobia, Rioja 2016

 of

Kabeljauw met winterpaddenstoelen, waterkerssaus en

ravioli gevuld met truffel

Mali Gönc Belo ‘Pinot Blanc & Kerner’, Slovenië 2017

***

Crumble van ananas en passievruchten,

vers gedraaid mangoroomijs

 

Prijs: € 49 zonder dranken

€ 69  met aperitief en aangepaste wijnen

A la carte

Voorgerechten

*Coquilles op bloemkoolcrème, limoenolie en krokante hazelnoot 20
*Everzwijnham op rigatonepasta met aubergine,
tomaat en mozzarella 20
* Carpaccio… vlinder dunne ossenhaas,
gemarineerde paddenstoelen en truffelcrème 19
*Huisgemaakte kroketten van noordzeegarnalen 17.5
* Gravad lax met komkommer, mierikswortelroom en zomerkruiden 17.5
*Scampi met prei en pasta met lichte curry-roomsaus 18
* 2 maal ganzenlever en framboos…* huisgemaakte ganzenleverterrine
met confituur van framboos en sjalot *gebakken ganzenlever met
warm frambozensausje 19
*Wienerchampignons “gepaneerde champignons met
vers bereide tartaarsaus” 15
*Soep van marktverse groentjes 6.5

Uit de zee

*Roggefilet gevuld met prei, diabolique saus en aardappelrisotto 28
*Tajine met reuzengamba’s, scampi , sint-jacobsvruchten en
mediterraane groentjes 26
*Gebakken Noordzeetong met fris slaatje en verse frietjes 34

Van het land

*Hertenkroon met wildjus en granaatappel,
gebakken paddenstoelen, butternut-pompoen en kroketjes 32
*Mechelse koekoek met saus van bruine la chouffe, aardappelgratin en
gebakken paddenstoelen 20
*Ossenhaas van Belgisch wit blauw ras met een slaatje
en verse frietjes 27
* champignonroomsaus * béarnaise * zwarte peper 3

Die Österreichische Küche

*Tiroler Gröstl -éénpansgerecht- met rundsvlees, aardappelen, ajuin,
marjolijn & spiegelei geserveerd met een slaatje 22
*Wienerschnitzel met fris slaatje en verse frietjes 20
*Zwiebelrostbraten, Entrecôte met ajuinsaus, seizoengroenten en
gegratineerde aardappelen 27
*Zigeunerspies, brochette van varkenshaas, paprikasaus,
slaatje en verse frietjes 20

Slaatjes

*Avocadosalade met mango, gebakken scampi’s,
pecannoten en mangovinaigrette 21
*Pittig slaatje met gerookte zalm en dilledressing 20
*Ijsbergslaatje met limoendressing en gegrilde gamba’s met look 22
*Geitenkaas uit de oven op een fris slaatje met gebakken
spekjes en gekarameliseerde appeltjes 19

Pasta

Penne arrabiata met schilfers oude parmezaan en rucola 15
Pasta met zongedroogde tomaten en gebakken scampi’s, dillesaus 20
Wok van peultjes, sojascheuten, boontjes, jonge worteltjes, champignons, ananas, scampi en zoet zure saus 21

Dessert

* Chocolade moelleux met vers gedraaid vanille-ijs 8.50
* Gebrande Catalaanse crème met zachte vruchten en
gekarameliseerde pekannoten 10
* Lievelingsdessert van de chef met verse frambozen,
meringue en chocolade 8.50
* Tiramisu van speculaas en rum 8.50
*Smeuïg roomijs met huisgemaakte advocaat,
meringue en Belgische aardbeien 8.50
* Dame blanche met verse slagroom en warme chocoladesaus 8.50
* Heisse Liebe “vanille-ijs met warme frambozen” 8.50
* Wiener-Eiskaffee “warme koffie met vanille-ijs en slagroom” 8.00
* Sabayon van "Gewürztraminer" met vanille-ijs 9.00
* Selectie van 3 kazen 12.00
* Zauberflöte 'Sekt met citroenensorbet' 10.00
* Sorbet van limoncello, bosaardbeien en passievrucht 8.50