Maandmenu

Een culinaire reis door Spanje

 tot 2 september 2018

 

Tapas…Manchego kaas, gevulde mini paprika,

Pata Negra, Champiñones rellenos, gemarineerde ansjovis

‘Cava Pupitre Rosé Brut’

***

Tonijn kort gegrild met kleurige tomaten, sesam, olijven

viérge olijfolie enPedro Ximenez sherryazijn

‘Bodegas Anadas Care Trio, Catalunya 2017’

of

Serranoham met zoete meloenen

‘Torre de Barreda, “Tempranillo” 2015’

***

Zarzuela, Catalaans vissoepje met gamba’s, scampi’s, mosselen en kabeljauw

‘Finca Feroes, “Verdejo” Rueda 2017’

of

Iberico ribstuk met saus van pimentón de la Vera, pastinaakcrème, romanesco, gemarineerde knoflook en gebakken paddenstoelen

‘Ramon Bilbao, “Crianza” Rioja 2014’

***

Gebrande Catalaanse crème met zachte vruchten en gekarameliseerde pekannoten

 

Prijs: € 49 zonder dranken

€ 69  met aperitief en aangepaste wijnen

A la carte

Voorgerechten

* Serranoham met zoete meloenen 17
* Carpaccio… vlinder dunne ossenhaas,
gemarineerde paddenstoelen en truffelcrème 19
*Huisgemaakte kroketten van noordzeegarnalen 17.5
* Gravad lax met komkommer, mierikswortelroom en zomerkruiden 17.5
*Scampi met prei en pasta met lichte curry-roomsaus 18
* 2 maal ganzenlever en framboos…* huisgemaakte ganzenleverterrine
met confituur van framboos en sjalot *gebakken ganzenlever met
warm frambozensausje 19
*Wienerchampignons “gepaneerde champignons met
vers bereide tartaarsaus” 15
*Soep van marktverse groentjes 6.5

Uit de zee

* Tonijn kort gegrild met kleurige tomaten, sesam, olijven
viérge olijfolie en Pedro Ximenez sherryazijn, zomerpuree 30
*Tajine met reuzengamba’s, scampi , sint-jacobsvruchten en
mediterraane groentjes 26
*Gebakken Noordzeetong met fris slaatje en verse frietjes 34

Van het land

* Iberico ribstuk met saus van pimentón de la Vera, pastinaakcrème,
romanesco, gemarineerde knoflook en gebakken paddenstoelen 30
*Mechelse koekoek met saus van bruine la chouffe, aardappelgratin en
gebakken paddenstoelen 20
*Ossenhaas van Belgisch wit blauw ras met een slaatje
en verse frietjes 27
* champignonroomsaus * béarnaise * zwarte peper 3

Die Österreichische Küche

*Tiroler Gröstl -éénpansgerecht- met rundsvlees, aardappelen, ajuin,
marjolijn & spiegelei geserveerd met een slaatje 22
*Wienerschnitzel met fris slaatje en verse frietjes 20
*Zwiebelrostbraten, Entrecôte met ajuinsaus, seizoengroenten en
gegratineerde aardappelen 27
*Zigeunerspies, brochette van varkenshaas, paprikasaus,
slaatje en verse frietjes 20

Slaatjes

*Avocadosalade met mango, gebakken scampi’s,
pecannoten en mangovinaigrette 21
*Pittig slaatje met gerookte zalm en dilledressing 20
*Ijsbergslaatje met limoendressing en gegrilde gamba’s met look 22
*Geitenkaas uit de oven op een fris slaatje met gebakken
spekjes en gekarameliseerde appeltjes 19

Pasta

Penne arrabiata met schilfers oude parmezaan en rucola 15
Pasta met zongedroogde tomaten en gebakken scampi’s, dillesaus 20
Wok van peultjes, sojascheuten, boontjes, jonge worteltjes, champignons, ananas, scampi en zoet zure saus 21

Dessert


* Chocolade moelleux met vers gedraaid vanille-ijs 8.50
* Gebrande Catalaanse crème met zachte vruchten en
gekarameliseerde pekannoten 10
* Lievelingsdessert van de chef met verse frambozen,
meringue en chocolade 8.50
* Tiramisu van speculaas en rum 8.50
*Smeuïg roomijs met huisgemaakte advocaat,
meringue en Belgische aardbeien 8.50
* Dame blanche met verse slagroom en warme chocoladesaus 8.50
* Heisse Liebe “vanille-ijs met warme frambozen” 8.50
* Wiener-Eiskaffee “warme koffie met vanille-ijs en slagroom” 8.00
* Sabayon van "Gewürztraminer" met vanille-ijs 9.00
* Selectie van 3 kazen 12.00
* Zauberflöte 'Sekt met citroenensorbet' 10.00
* Sorbet van limoncello, bosaardbeien en passievrucht 8.50