Maandmenu

Tafelen in feeststemming 2019

van 4 tot 29 december

 

Gin Purple 15 Spicy met mediterranean tonic of

 Gin Purple 15 Fruity met clementine tonic of

Glas Espumante Gold Edition Rosé

 

3 hapjes van Noordzeegarnalen

***

Huisgemaakte volkoren - tagliatelle  ‘Aragosta’

met zeetong, rivierkreeftjes, zeekraal, oesterzwammen en dragon

Bertani ‘Due Uve’ Pinot Grigio & Sauvignon Blanc, Friuli Italië 2018

***

Kreeftensoep

***

Hertenfilet aan het been

 met morieljes, veenbessen, wildroomsaus,

gebakken wintergroenten en crunchy puree

Justina De Moya ‘Bobaldruif’, Valencia Spanje 2017

of

Zeeduivel in het groen,

basilicumsaus en groene wintergroenten, crunchy puree

Gérard Bertrand ‘Viognier’ Réserve Spéciale, Frankrijk 2017

***

Crumble van ananas en passievruchten,

vers gedraaid kokos-ijs

 

 

Prijs: € 50 zonder dranken

€ 22,50  voor aperitief en aangepaste wijnen

Tafelen in het jaarbegin 2020

van 2 januari tot 9 februari

 

Paradise Passion Cocktail

of

Glas Malibràn Spumante Rosé

met 3 hapjes uit de Noordzee….

zeetong, pladijs en schelvis

***

Risotto Sea & forest….

koningskrab, sint jacobsvruchten en fijne bospaddenstoelen

‘Douglas Green ‘Chardonnay, Viognier’ Western Cape 2018’

***

Hoevekip - 'Landes Label Rouge'….

in een saffraan- crèmesoep 

***

Mediterraans kalfstournedos….

 met zuiderse groenten,

jus vanVermout Veccio Opificio Rosso’, tortelloni met truffel                                              

‘Dehesa de Luna ‘Cabernet Sauvignon, Syrah, Tempranillo’ Valencia 2016’

 of

Deense kabeljauw….

in een winterstoofpotje

‘Crios ‘Susana Balbo Torrontés’ Argentinië 2018’

***

Granola - tiramisu met mango en framboos

 

Prijs: € 50 zonder dranken

€ 22,50  voor aperitief en aangepaste wijnen

 

Het menu wordt geserveerd voor het hele tafelgezelschap

A la carte

Voorgerechten

* Huisgemaakte volkoren - tagliatelle ‘Aragosta’
met zeetong, rivierkreeftjes, zeekraal, oesterzwammen en dragon 19
* Huisgemaakte kroketten van noordzeegarnalen 18
* Gerookte Noorse zalm met lentekruiden 17.5
*Carpaccio van Belgisch witblauw rund op
rucola, trostomaten en vers geraspte parmigiano reggiano 17
* Scampi’s in lookboter 18
* 2 maal ganzenlever en framboos…* huisgemaakte ganzenleverterrine
met confituur van framboos en sjalot *gebakken ganzenlever met
warm frambozensausje 20
*Wienerchampignons “gepaneerde champignons met
vers bereide tartaarsaus” 15
*Soep van marktverse groentjes 6.5
*Kreeftensoep 12

Uit de zee

*Zeeduivel in het groen, basilicumsaus en groene wintergroenten,
crunchy puree 30
*Tajine met reuzengamba’s, scampi , sint-jacobsvruchten en
mediterraane groentjes 27
*Gebakken Noordzeetong met fris slaatje en verse frietjes 36






Van het land

* Black Angus Rib Eye, Himalaya zout,
aardappel in de schil en slaatje van rucola en postelijn 30
* Hertenfilet aan het been met morieljes, veenbessen, wildroomsaus,
gebakken wintergroenten en crunchy puree 30
*Mechelse koekoek met saus van De Koperen Markies ‘trippel 9’,
pastinaakcrème en gebakken groentjes 23
*Ossenhaas van Belgisch wit blauw ras met een slaatje
en verse frietjes 29
* champignonroomsaus * béarnaise * zwarte peper 3

Die Österreichische Küche

*Tiroler Gröstl -éénpansgerecht- met rundsvlees, aardappelen, ajuin,
marjolijn & spiegelei geserveerd met een slaatje 23
*Wienerschnitzel van kalf met fris slaatje en verse frietjes 22
*Zwiebelrostbraten, Entrecôte met ajuinsaus, seizoengroenten en
gegratineerde aardappelen 28
*Zigeunerspies, brochette van varkenshaas, paprikasaus,
slaatje en verse frietjes 22

Slaatjes

*Avocadosalade met mango, gebakken scampi’s,
pecannoten en mangovinaigrette 21
*Pittig slaatje met gerookte zalm en dilledressing 20
*Ijsbergslaatje met limoendressing en gegrilde gamba’s met look 22
*Geitenkaas uit de oven op een fris slaatje met gebakken
spekjes en gekarameliseerde appeltjes 19

Pasta

Penne arrabiata met schilfers oude parmezaan en rucola 15
Pasta met zongedroogde tomaten en gebakken scampi’s, dillesaus 20
Wok van peultjes, sojascheuten, boontjes, jonge worteltjes, champignons, ananas, scampi en zoet zure saus 21

Dessert

* Crumble van ananas en passievruchten,
vers gedraaid kokos-ijs 9.5
* Ca¬ri¬bi¬sche tiramisu met banaan en rum 8.5
* Chocolade moelleux met vers gedraaid vanille-ijs 8.5
* Crème brûlée met bourbon vanille 8.5
* Lievelingsdessert van de chef met verse frambozen,
meringue en chocolade 8.5
* Dame blanche met verse slagroom en warme chocoladesaus 8.5
* Heisse Liebe “vanille-ijs met warme frambozen” 8.5
* Wiener-Eiskaffee “warme koffie met vanille-ijs en slagroom” 8
* Sabayon van "Gewürztraminer" met vanille-ijs 9
* Selectie van 3 kazen 12
* Zauberflöte 'Sekt met citroenensorbet' 10
* Sorbet van limoen, frambozen en passievrucht 8.5

* Kracher Spätlese Cuvée glas 6